Saturday, 28 June 2014

BERSAHUR DENGAN 3 GEMS.
KEKAL BERTENAGA SEMASA BERPUASA.
TESTIMONI 3 GEMS SHAKLEE.

KEKAL BERTENAGA SEMASA BERPUASA.

Assalamualaikum..
Hari pertama di bulan Ramadhan.
Kak Yati baru lepas bersahur.
Azan Subuh masa ni dan anak tenga menyusu badan. Akak curi masa sekejap. Cuti hujung mingu mesti jadual akak akan penuh.

Lepas subuh dalam jam 7 nanti teman suami pergi pasar. Mahu beli sayur dan ikan. Almaklumlah masa bulan puasa ni.. suami akak tidak suka makan kat luar, membazir katanya. Lagipun air tangan isteri yang buat dia sayang kat kak.. sambil masak boleh zikir ya latif.. ya wahab untuk lembutkan hati suami dan anak-anak. Indah sungguh hidup aturan Allah swt.

Hari ni juga kak yati mahu mop rumah, mengemas bilik belakang, mainan Dina dan Wafa mesti dikemas setiap hujung minggu. Semua kain baju selama seminggu ni perlu dibasuh. Ni la rutin kak yati bila jadi suri rumah sepenuh masa setiap hari sabtu dan ahad.
Banyak juga  kan? Tugas kak hari ini...semua ada dalam jadual kak.
Lagi dalam tenga berpuasa ni.. kak yati dah dua tahun berpuasa dgn lebih bertenaga. Lagi kak yati menyusukan Wafa.. putri kak yang no 2 ni.. yukur adanya 3 Gems dari shaklee. Semasa sahur tadi My Darling yang tolong bancuhkan tau. Seronok bila tengo dia teruja bersahur dengan SHAKLEE.

Salam jutawan..
Ahad
1 Ramadhan
29 06 2014

Jom kak kongsikan Shaklee ada supplemen yg sesuai untuk berpuasa....

Mighty 3 Gems Set.
Terdiri daripada ESP, Performance dan Meal Shakes. 

1. ESP (Energizing Soy Protein)
Didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protein yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. 
Membantu mengekalkan tenaga berpanjangan sepanjang hari berpuasa
Membantu melapik perut dan menahan lapar kerana ia menbantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu ianya dapat mengelakkan rasa pedih ulu hati. Sangat sesuai untuk mereka yang ada gastrik.
Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja anda sepanjang anda berpuasa.

2. Performance Drink
Mempunyai rasa oren yang menyegarkan.
Ia menjadi pilihan ahli2 sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif supaya kekal bertenaga dan mengurangkan rasa dahaga
~ Rumusan ekslusif opticarb memberi Karbohidrat bagi daya tahan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
~ Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
~ Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

3. Meal Shakes
Berperisa vanila yang membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
Kaya dengan kalsium dan membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa ini.
Memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang diperlukan badan setiap hari yang selalunya sukar dipenuhi melalui sajian berbuka dan sahur kebiasaan.

Untuk memastikan anda kekal bertenaga sepanjang Bulan Ramadhan ni, apa kata jadikan set ini sebagai bekalan untuk seisi keluarga anda.

Kelebihan Set Shaklee Mighty 3 Gems:  -

Tiga produk asas bagi kombinasi set Shaklee Mighty 3 Gems tersebut adalah Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perisa oren).

Kesemuanya ini berfungsi untuk membantu membekalkan nutrien dan keperluan seharian tubuh agar terus kekal bertenaga sepanjang hari.

Kelebihan Set Shaklee Mighty 3 Gems:

• Sesuai diminum seisi keluarga. 
• Sesuai untuk ibu mengandung dan ibu menyusu.
• Sesuai untuk orang tua.
• Sesuai untuk pesakit Kencing Manis atau Diabetes Mellitus
• Sebagai Sarapan Pagi.
• Anak yang belajar berpuasa.

Pada ibu-ibu yang tengah melatih anak-anak belajar berpuasa.

Apa kata berikan Meal Shakes yang dicampur dengan Fresh Milk dan kurma yang diblend untuk berbuka dan bersahur.Sangat best 

• Memberikan tenaga yang berpanjangan.

Berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya solat Maghrib,Isya’ dan Terawih.

• Sahur Ekspress
Kes lambat sahur.Apa yang perlu dibuat dalam masa 5 minit.Hanya bancuh Meal Shakes dan 3 sudu ESP .Hidangan ini bersamaan dengan 3 hidangan protein dan multivitamin (24 vitamin termasuk Vitamin untuk cantik seperti Vitamin C dan E dan Fiber (untuk elakkan sembelit) ataupun boleh bancuh Performance Drink dan Meal Shakes.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway

Tuesday, 24 June 2014

VITALEA VS JENAMA XYZ.
FUNGSI VITALEA!!
VITALEA MULTIVITAMIN TERBAIK DIDUNIA.
VITAMIN YANG PALING CEPAT LARUT DALAM AIR.

VITALEA  MULTIVITAMIN TERBAIK DIDUNIA.

Assalamualaikum..
Selamat petang semua..
Hari yang panjang.. Kak Yati baru selesai kerja kat sekolah.
.
Dari pagi tadi murid ramai yang berkunjung ke pusat sumber sekolah akak. Fuh!! pening dan penat jadi cikgu ni.. tapi demi menjalankan tanggungjawab kepada Negara Malaysia. Akak wajib menjalankan tugas.

Tapi itu dulu.. letih sangat. Sekarang ni akak bertenaga sehingga ke malam hari. Itu la panangan vitalea multivitamin didunia. Sehari makan dua biji tau.. comel jr warna hijau..

Sebenarnya kisah kak yati dengan vitalea sangat panjang. Semasa belajar di maktab sekitar tahun 2003, seorang jiran sekampung datang ke rumah kak Yati dan menerangkan tentang vitamin ni. Kak Yati mengalami masalah tekanan darah rendah. Alhamdulillah, Kak Yati beli dari jiran ni.

Pada tahun 2005, kak Yati bermalam di rumah pensyarah akak di Maktab Tawau Sabah. Dekat atas peti sejuk penuh dengan vitamin SHAKLEE. Dalam hati terdetik, vitamin ni la yang aku pernah makan tahun lepas.

Oleh kerana kurang RM, kak terhenti seketik makan vitalea. Maka semasa mengndung anak pertama tahun 2010, tekanan darah akak sangt teruk. Darh mirh kurang dri 9hb. Akak terpaksa makan aberat 500 dari farmasi.

Pada thun 2013, kak Yati jumpa iklan di fb tentang set menyusu dan meningkatkan susu ibu dari Farizah Hamid yang merngkp up line akak dalam shaklee. Bermula dengan menjadi pengguna sehingga masuk ahli, kak Yati amat sayang tidak makn vitalea multivitamin terbik di dunia ini. Sehingga akak berjaya dalam bisnes shaklee, akak samakin sayangkan cik vitalea.

Anda bila lagi mahu menjaga diri?
Jom kita hidup lebih sihat dan bertenaga. Sekaian dan salam jutawan.

Rabu
2.31 petang.
25 06 2014

Kak Yati suka kongsikan teka-teki vitalea. Jom kita baca.

Teka-teki: Apakah suplemen pertama dan suplemen tertua di dunia?

Jawapan: Shaklee Vita-Lea

Fakta-fakta menarik berkenaan Vita-lea ini:

=> Vita-lea adalah multi vitamin dan mineral PERTAMA DCIPTA DI DUNIA. Mula dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”. Perkataan vitamin yang disebut kini berasal dari Shaklee.

=> 90 tahun dulu, Vita-lea berbentuk cecair. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya kepada tablet.

=> Pusat Sains di Amerika Syarikat telah memilih VITA-LEA sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

=> Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disaran oleh RDA. Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

=> Disaluti dengan serbuk spirulina. Juga dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”.

=> Tablet paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan PROTIN untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.

=> Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan VITA-LEA SELAMA SETAHUN boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Vitalea Multivitamin Terbaik didunia

APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?
Ianya dikatakn
"KILLER PRODUCT OF SHAKLEE" kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....

Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.
SUPPLEMENT FACTS VITA-LEA SHAKLEE

Kenapa Vita-lea Shaklee?
Kenapa Vitalea Multivitamin Terbaik Didunia ?
Ia merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
   kerosakan fungsi imun berpunca daripada
   radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
   tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan     rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
   vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi
   paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
   proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong
   kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong  proses pengeluaran tenaga

Kak Yati juga kongsikan kebaikan vitalea ini..

Kebaikan  VitaLea Multivitamin terbaik didunia :
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten  eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

Siapa Memerlukan Multivitamin

Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
Individu yang tidak lengkap diet hariannya.
Individu yang ingin meningkatkan sistem imun.
Remaja yang sedang membesar
Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
Individu yang menopous.
Wanita yang baru bersalin

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu. -

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


VITALEA MULTIVITAMIN TERBAIK DIDUNIA.


Posted via Blogaway

Monday, 23 June 2014

PUTERI SULUNGKU AQILAH DINA.
SEMALAM PUNYA CERITA.
PUTERI KEDUAKU ADILAH WAFA.

SEMALAM PUNYA CERITA.

Assalamualaikum semua..
Morning u alls..
Pagi ni cerah sangat , cantik cuaca dan burung-burung pun riang gembira.
Kak Yati mahu kongsi cerita semalam. Kesian kat dua putri akak teringin mahu berjalan-jalan. Lepas maghrib kami satu family menjamu selera di gerai makan tepi jalan. Memang mak cik gerai ni dah kenal dengan kami. Anak-anak pun selesa dengan masakan mereka.

Semasa menjamu selera, Wafa puteriku yang no dua ternampak taman tema hiburan dengan lampu-lampu yang berpusing-pusing.

Wah... wah... wah...
Terharu hati  akak bila Wafa terlalu gembira nampak lampu berkerlipan.
Dina pula dah mula bising mahu ke taman tema. Pujukan suami amat berkesan, dia perlu habiskan nasi dan kami akan ke tempat tersebut.
Habis juga Dina makan sepinggan nasi dan semangkuk sup ayam.

Sebelum ke taman tema, kak yati dah tekad mahu bershaklee. Mahu buat macam mana? NAK dalam hati dah tekad. Sebelum keluar dari kereta akak beri tahu dengan suami.
Saya mahu edarkan pamplet di sana. Suami senyum.. dia sudah faham isterinya akan bershaklee di mana-mana.

Semasa menulis entri ni kak yati ditegur oleh suami. Tulis apa malam ini?

Semalam punya cerita..
Anak-anak bermain di tamam tema.

Apa kaitan dengan shaklee?
Semalam kan saya edar pamplet shaklee kat sana.

Suami kak yati terdiam. Tanda setuju dengan jawaban kak.

Sebelum edarkan pamplet akak sempat naik kereta api dengan Dina dan Wafa. Indahnya dunia kanak-kana... putri kak yati ketawa riang gembira apabila sepanjang perjalanan kami bergurau.. ni la yg bestnya buat SHAKLEE.. Family tidak terabai.

Anak-anak bermain dengan suami dan Kak Yati sempat edarkan pamplet SHAKLEE. Syukur usaha untuk bershaklee semalam berjaya.

Suami tanya dalam kereta.
Berapa pamplet yang sempat edar tadi? Ada la jawabku..ki ki ki

Sekian sahaja semalam punya cerita.

Isnin
23 06 2014
10:41 malam

Jom akak kongsikan info MLM Shaklee.
Multi-Level Marketing (MLM)
♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤

Tidak dinafikan, begitu berlambak suplemen di pasaran. Ada yang dijual di shopping complex, di farmasi, di booth-booth kecil dan sebagainya. Tidak kurang juga ada yang dijual secara jualan langsung. Shaklee merupakan peneraju kepada jualan langsung iaitu Multi-Level Marketing (MLM). Pernah dengar mengenai MLM bukan?

♡Sejak akhir-akhir ini, konsep MLM semakin mendapat perhatian oleh peniaga di Malaysia. Banyak kes MLM yang bersifat ‘menjerat’ berlaku di sana sini, ada yang berjaya diberkas, ada yang tiba-tiba senyap. Kenapa perkara sebegini berlaku? Tentulah kerana pihak yang tidak bertanggungjawab sanggup memanipulasi konsep MLM demi keuntungan sendiri. Memang menakutkan! Oleh itu, penting untuk kita mengenalpasti MLM yang bagaimana boleh membantu kita berjaya dan bukannya mengheret kita ke lembah kepapaan.

♡Jika anda berminat untuk menceburi bisnes MLM atau tiba-tiba ‘ditangkap’ oleh peniaga MLM, silalah buat kajian terlebih dahulu sebelum membuat keputusan. Antara perkara asas yang perlu anda selidiki ialah:

♡Apa produk yang dijual? Kaji produk tersebut. Love the products!! Kalau anda tak sukakan produk itu, bagaimana anda mahu menjual? Kalau takde produk, jangan fikir lama-lama, immediately say bye-bye.

♡Kaji latar belakang syarikat. Berdaftar atau tidak? Sudah berapa lama dalam pasaran? Kalau baru berumur setahun dua, anda boleh meraguinya kerana syarikat sebegini bila-bila masa saja boleh gulung tikar, anda juga yang terkapai-kapai keseorangan.

♡Berapa modal yang diperlukan? Pastikan anda mampu dan tidak perlu berhutang!!

♡Ketahui bagaimana strategi bisnes? Adakah bimbingan berterusan disediakan? Kalau tidak, anda harus menanggung risiko yang lebih tinggi untuk berdiri sendiri. Adakah kita diwajibkan mencari downline untuk membolehkan kita berniaga? Kalau ya, itu juga suatu perkara yang perlu anda ragui. Secara logiknya, produk sepatutnya masih boleh dijual tanpa downline, kan?

♡Apakah elemen paling penting untuk berjaya dalam MLM? Niat dan motivasi!! Pada saya, dua elemen ini sudah memadai.

♡Dalam Islam, NIAT adalah segala-galanya! Tanpa niat, anda tiada arah tuju. Niat umpama kompas! Untuk berjaya, berniatlah untuk yang baik-baik saja, Allah akan bantu.

♡Bagaimana pula dengan MOTIVASI? Semangat yang kental boleh diperolehi daripada keluarga dan kawan-kawan yang positif, daripada bahan-bahan bacaan yang berkualiti dan daripada senior-senior di kalangan kumpulan MLM anda. Like I said, kursus dan bimbingan berterusan itu penting bagi memperbaharui semangat kendiri dan mendapatkan maklumat lanjut berkenaan produk baru. Kalau anda dibiarkan sendirian, itu adalah petanda kumpulan MLM anda tidak sehebat mana.

♡Secara jujurnya, selain Shaklee, saya juga merupakan ahli kepada beberapa produk MLM lain. Saya pernah menghadiri kursus-kursus yang mereka anjurkan dan begitu berani saya katakan, kualiti bimbingan mereka tidak sehebat kumpulan Shaklee saya! Kalau setakat tayang kereta besar, rumah besar, melancong luar negara, saya tak heran ok! Kerana saya dah tau MLM sememangnya menjanjikan kekayaan materialistik jika dibuat dengan gigih. Berbeza dengan kumpulan Shaklee saya, selain materialistik, mereka juga SANGAT menekankan aspek kerohanian. Bagaimana nak mendapat rezki yang berkat? Kalau dah dapat bonus, keluarkan zakat terlebih dahulu, bersedekah amal jari’ah! Kerana itu lah yang akan membantu kita di alam yang kekal, bukan kereta besar, bukan rumah besar dan bukan tiket-tiket pelancongan!

♡Hebat bukan? Sebab itu, saya tiada alasan untuk menolak Shaklee. Saya tiada alasan untuk tidak kekal memilih Shaklee. Shaklee pilihan saya dan sepatutnya pilihan anda juga. Hubungi saya untuk konsultansi lanjut.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com

SEMALAM PUNYA CERITA.


Posted via Blogaway

Sunday, 22 June 2014

TESTIMONI BEKALAN SUSU IBU! JIMAT SANGAT-SANGAT.
HEBAT SHAKLEE NI! SERBAGUNA!
Vital lea yang betul-betul hebat!

TERUKLA SHAKLEE NI.

Assalamualaikum..
Selamat pagi semua..
Pagi Isnin
Sesuatu yang hebat perlu dikongsi.
Akak mula makan vitamin shaklee semasa berpantang dan menyusukan anak kedua. Mulanya makan vitamin untuk banyakkan susu sahaja tapi banyak pula extra yang kak yati dapat..

Extra pertama :
Berat badan kak yati kembali  kepada bentuk asal. Kurus macam zaman bujang tau.. ki ki ki tak sangka pula makan vitamin set menyusu tapi dapat dalam masa yang sama berat badan turun juga. Best sangat-sangat tau.. en.abg pun happy jr.. bila akak kurus.

Extra kedua :
Ar.. ni yang kak yati tak perasan. Lepas habis cuti bersalin 2 bulan, akak g kerja.. semua rakan sekerja tegur muka kak yati berseri-seri. Halus, putih, gebu dan macam seri pengantin baru tau...lagi kan tapak kaki akak yg merekah dah cantik dan halus. Dh x segan bila bersama dgn suami.

Extra ketiga :
Hangat dan puas bila berasmara dgn suami. Lepas pantang, suami minta hati-hari tau... tak sangka pula vitamin ni boleh merapatkan mis V kak yati. Sebelum ni pun akak tak minat sangat berasmara dgn suami. Akak cepat letih dan penat bila bersama.. ar... lepas dua bulan makan vitamin ni..fuh!!! pandang suami jr..pun rasa sayang dan nak berkepit hari-hari dgn dia.. hebat kan!!

Extra keempat :
Sebelum ni tekanan darah Kak Yati memang rendah. Kak yati selalu rasa pening dan rasa mahu pengsan bila mahu berdiri terlalu lama selepas makan set menyusu ni.. yang ada Vita lea..ketumpatan darah akak cantik, tekaan dari 9hb naik ke 11.5hb.
Syukur alhamdulillah.

Extra kelima:
Tekanan darah rendah menyebabkan kak Yati cepat letih dan penat. Rasa tak cukup nafas bila naik tangga dan saya mesti akan tercungap-cungap. Lepas makan vitamin ni... akak rasa segar dan bertenaga sepanjang hari. Dari pagi akak pergi kerja sehingga jam 10 malam membuat kerja rumah akak masih bertenaga.. hebat kan??
Vitamin semulajadi tanpa sebarang bahan pengawet ini sangat henat dan ajaib..

Isnin
23hb 6 2014
8.06 pagi.

KAK YATI KONGSIKAN INFO VITAMIN SET KURUS IBU MENYUSU.

Fungsi vitamin-vitamin Set Kurus Shaklee untuk ibu menyusu.

   Lecithin Shaklee - Pengemulsi Lemak.Bererti Lecithin Shaklee bertindak mencairkan lemak.Biasanya kita disarankan mengambil 3biji Lecithin Shaklee selepas makan.Fungsinya supaya lemak-lemak dan minyak-minyak yang kita telan tu tak diserap didalam badan.

   Alfalfa Shaklee - Ramai yang dah sedia maklum,Alfalfa shaklee memang sangat membantu memperbanyakkan susu ibu.Alfalfa Shaklee juga bertindak membuang segala toksin-toksin dalam badan sekaligus menyelesaikan masalah sembelit. Bertindak seperti manjakani dan merapatkan serta sempitkan mis V.

   OmegaGuard Shaklee - OmegaGuard membantu mengawal nafsu makan dan membakar lemak lebih pantas.Makan OmegaGuard diwaktu malam fungsinya agar lemak dapat dibakar semasa kita sedang tidur. Bakar Lemak semasa tidur. Selain menjaga kesihatan jantung,OmegaGuard Shaklee yang mempunyai DHA dapat meningkatkan perkembangan minda bayi anda.Jadi tidak hairanlah jika ibu-ibu yang mengambil OmegaGuard Shaklee mempunyai anak-anak yang genius.Bayi mendapat kebaikkan OmegaGuard Shaklee melalui susu ibu.

   ESP Shaklee - ESP Shaklee adalah supplement Popular yang diambil.Sebabnya ESP Shaklee sangat membantu memaksimakan tahap kesihatan yang baik.Nak kurus?ESP Shaklee bagi kita rasa kenyang.Nak Kulit Cantik?ESP Shaklee mengebukan,menganjalkan kulit seperti kita makan kolagen.Menyusu?ESP Shaklee membantu ibu menjana susu yang berkualiti sambil memekatkan susu ibu.

   Ostematrix Shaklee - Ostematrix Shaklee ini adalah kalsium.Ibu menyusu memang memerlukan sumber kalsium yang lebih.Ostematrix juga membantu mengelakkan masalah sembelit. IA bertindak menghancurkan najis dalam perut.

Kak yati juga suka berkongsi
Set Menyusu Asas yang hangat dan sentiasa mendapat sambutan..

Jom kita lihat fungsi Set penyusuan.

***MANFAAT PRODUK:

➀ALFALFA :
Mengandungi "galactogogue" yang membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim
Membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan
Mengelakkan baby dari kembung perut

➁KALSIUM/OSTEOMATRIX :Penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia
Mengelakkan risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.Mengelakkan kuantiti susu berkurang secara mendadak ketika haid

➂ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) :Membekalkan tenaga secara konsisten
Mencantikkan dan mencerahkan kulit yang tidak sekata
Menegangkan payudara
Menambah dan memekatkan susu badan
Menceria dan mengaktifkan kecerdasan mental dan fizikal
Untuk kesihatan menyeluruh kerana badan kita terdiri daripada Protein.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway

Saturday, 21 June 2014

DAFTAR KEAHLIAN SHAKLEE!
Testimoni PENGHIDAP DENGGI.
VITAMIN WAJIB UNTUK DENGGI.

DENGGI MAKIN MENJADI

Assalamualaikum..
Semua sihat tak?
Kak yati rasa demam panas tiga hari lepas. Syukur dah ok..

HARI PERTAMA, Pada hari selasa kak yati dah rasa demam. Semasa memandu balik rumah dalam jam 2.30petang kepala pening sangat-sangat.
Badan rasa sejuk semacam. Perjalanan 30minit dari tempat kerja ke rumah menjadi satu jam. Syukur kak yati selamat sampai di rumah.

HARI KEDUA, Esoknya kak yati dapat cuti dua hari dari dock swasta. Pada hari Khamis kak jumpa dock klinik kerajaan. Mereka mengambil sampel darah dan mendapati darah merah ada jangkitan bakteria. MC lagi dari dock dan esok wajib datang jam 8 pagi untuk ujian darah putih. Kak disyaki dijangkuti virus denggi.

Makin risau teringatkan dua puteri tidak terurus. Suami pula kerja luar kat Pahang. Syukur ada adik datang bercuti di rumah boleh tolong jaga makan minum Dina dan Wafa.

HARI KETIGA, Jumaat pagi darah kak diambil lagi di tangan kiri. MC lagi dari dock kerana mahu akak berehat secukupnya. Keputusan darah putih ok.. syukur sangat.. tangan dah biru dan bengkak.. naik risau suami bila balik dari outstation.

HARI KEEMPAT, Sabtu.. sekali lagi kak cek darah. Alhamdulillah darah dah ok.. dan tak payah buat ujian lagi. Kak yati terhindar dari serangan denggi. Nak tahu kak yati makan apr? Semuanya kerana SHAKLEE.
Kak makan NEUTREFORON, VITAMIN C DAN PERFOMENCE DRINK setiap hari.
Perkongsian ini sangat bermakna untuk anda yang menghida denggi atau demam biasa.
Kak yati kobgsikan fungsi vitamin ini.. jom kita baca..

Vitamin Untuk Denggi - Vitamin Untuk Denggi

Performance Drink 

Berfungi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. performance drink mempunyai garam yang menstabilkan badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100Plus. Biasanya orang akan mengambil 100plus bila demam denggi. 100Plus tidak mempunya banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.

Nutriferon 

Nutriferon berperanan untuk supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi. Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi. Ia nya adalah amat selamat untuk badan.

VITAMIN C

Kelebihan Vitamin C Sustained Release Shaklee berbanding vitamin c jenis lain di pasaran

Vitamin C dari jenis vitamin larut air ini sebenarnya mempunyai pelbagai fungsi lain selain dari memastikan kulit cantik. Antara kepentingannya;

Bertindak sebagai barisan pertahanan sel tubuh untuk memerangi radikal bebas yang menyerang sel-sel badan  (dalam air)

-- Vitamin C menjadi barisan hadapan untuk radikal bebas yang menyerang dalam lemak. Radikal bebas ini didapati daripada asap rokok, asap kenderaan, asap dari persekitaran -- bayangkan betapa banyaknya musuh sel kita hari ini!

Meningkatkan tindakbalas imun. -- orang yang selalu rasa nak demam, sebaiknya meningkatkan pengambilan Vitamin C sama ada dari makanan atau supplemen.

Membantu mengurangkan hormon tekanan. Orang-orang yang banyak masalah, susah tidur, risau perlu memeriksa kembali diet harian. Adakah nutrien yang diperlukan tubuh dipenuhi dengan baik. Sekiranya selalu rasa tertekan, maka keperluan vitamin C juga meningkat.

Membantu masalah anemia. Anemia atau kekurangan darah (low hb) sering berlaku pada ibu mengandung yang boleh mengancam nyawa ibu dan kandungan. Vitamin C sebenarnya membantu penyerapan zat besi yang menjadi asas kepada pembentukan darah yang sempurna dan sihat. Kegagalan untuk menyerap zat besi dari makanan/supplemen akan menyebabkan anemia. Jadi, pastikan anda mengambil vitamin C secukupnya sekiranya mempunyai masalah ini.

Membantu penyembuhan luka. Vitamin C (dan vitamin lain) berfungsi sebagai pasukan penyelamat yang saling membantu untuk memastikan tubuh sentiasa dalam keadaan baik. Kekurangan salah satu nutrien akan menyebabkan ketidakseimbangan dalam badan lalu menjadikan tubuh kurang efektif.

Membantu meredakan demam/selsema.

Paling penting untuk wanita, vitamin C menjadi asas kolagen yang bertindak sebagai 'gam' untuk memegang sel-sel bersama. Bayangkan, kulit yang kendur kembali tegang setelah sel-sel ini bersatu dan tinggal berkelompok. Supaya mereka kekal berkelompok, marilah makan vitamin C banyak-banyak. hehehe.

Memandangkan betapa besarnya pengaruh dan kepentingan vitamin C, mari pilih vitamin C yang terbaik untuk kita.

Pilihan saya?

Vitamin C Sustained Release dari Shaklee. Lengkap dengan Bioflavonoid complex untuk serapan dan keberkesan optimum!

✔Kelebihan Vitamin C sustained release ini adalah:
✔Formula Sustained release (Formula mengikut pelepasan masa):
✔Setiap tablet mengandungi 500mg vitamin C, sesuai dengan RDA yang dicadangkan untuk keperluan harian. Namun, oleh kerana vitamin C mudah termusnah dan juga perlu sentiasa diambil dari semasa ke semasa, formula mengikut pelepasan masa ini amat berguna.
✔Setiap jam, 100mg vitamin akan dilepaskan dan digunakan oleh badan. Jadi, vitamin C ini mampu kekal dan beraktiviti dalam badan selama 5 jam. Sekiranya kesan segera diperlukan, contohnya kalau dah rasa hampir-hampir nak demam tapi nak elak demam, cepat-cepat telan vitamin C yang dipatah dua.
✔Rasionalnya, supaya kesemua 500mg dilepaskan serentak.

Mengandungi Bioflavonoid complex:
Ekstrak tumbuhan yang memberi warna pada tumbuhan dan juga bertindak sebagai antioksidan.
Bioflavonoid melindungi vitamin C dari teroksida dalam badan jadi vitamin C akan kekal lebih lama dan berfungsi dengan efektif. Lebih nilai untuk wang anda.

✔Selain berperanan sebagai antioksida, ia turut membantu mengekalkan kesihatan tubuh dengan menjadi agen anti-mutan, anti karsinogen, DAN anti penuaan.
Murah! Pendek kata berbaloi untuk nilai wang anda!!!

Setiap botol Vitamin C Sustained released mengandungi 180 tablet. Untuk kegunaan 6 bulan dengan kos sehari serendah 50sen! Dengan kelebihan yang ada, ia memang nilai yang berbaloi untuk dilaburkan.

Jom Kak Yati kongsikan kebaikan
Perfomance drink shaklee.

♡♥ Perfomance drink shaklee♡♥

♣ terbukti secara klinikal membekalkan tenaga otot sebanyak 6kali ganda.

♣mempunyai lebih 67% otot gilkogen (sumber tenaga).

♣ meningkatkan daya ketahanan badan.

♣mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.

♣menbekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yg aktif dalam kerja harian.

♣mencegah penyahhidratan - mengurangkan  kehausan.

♣ Melembabkan kulit dan kelihatan muda.

♣mengekalkan paras gula dan mempecepatkan sembuhan akibat kecedaraan otot. 

Siapa yang sesuai amalkan performance drink★
¤ atlet
¤mereka yang berpuasa
¤sebelum dan selepas pembedahan
¤selalu tidur lewat
¤Keletihan
¤penyahhidratan otot dan kulit
¤vagina yang kering
¤ cirit birit
¤ tidak ada selera makan
¤ paras gula rendah
¤ selalu pening.

Selain itu ia juga sesuai untuk Workout.

Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)

Mengapa saya beria-ria benar berkempen kepada anda untuk  membeli Performance Drink Shaklee?

Jawapannya mudah. Bagi saya minuman Performance Drink Shaklee ini diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami, isteri mahu pun anak-anak anda yang riang dan aktif!

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
♥Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
♥Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
♥Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
♥Para pesakit yang menghidap gout.
♥Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
♥Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
♥Anak-anak yang demam.
♥Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.

Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

Mengapa anda perlu berkata YA kepadaPerformance Drink Shaklee?

★Bebas gas atau tidak berkarbonat.Kurang  kandungan gula (less sugar).

★Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!

★Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita.

★Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!  

Kebaikan Nutriferon Shaklee
WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH!!!
KERAP dijangkiti flu, batuk dan demam? Anda mungkin memerlukan NUTRIFERON. Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

★ Apa Nutriferon ni?

Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai2 biasa.

Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

★ Apa gunanya interferon ni?

1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari. 

Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.

2. Melindungi dari influenza. 
Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.

3. Meringankan stress dan kelesuan.
Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.

★ Siapakah yang perlukan Nutriferon? 1. Mereka yang ingin kekal sihat

2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan

3. Individu yang selalu stress
4. Ibu yang menyusukan anaknya
5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma

★ Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya. Oleh itu tuan/puan, jika anda seringkali selesema dan demam, nutriferon adalah sgt sesuai utk mencegah sebelum ianya berlarutan. Lebih2 jika tuan/puan sering outstation, nutriferon memang sgt berkesan, mudah dibawa dan selamat untuk diambil.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway

Friday, 20 June 2014

Vitamin C dari SHAKLEE.
Testimoni Nutriferon SHAKLEE.
Membunuh virus dalam badan.

APA ITU TONSIL?

Assalamualaikum..
Salam kesihatan semua..
Apa kabar anda hari ini? Sihat?
Kak Yati kena tonsil dan demam panas dua hari lepas.
Balik dari kerja tidak larat mahu masak dan menyiapkan kerja di rumah. Badan rasa lemah dan tekak rasa perit.

Keadaan cuaca sekarang yang panas terik boleh menjadi punca kenapa kita cepat sakit dan selesma. Syukur kak yati sudah sihat. Jika tidak setiap hari jumpa dokter dan cek darah. Doktor mendapati darah merak kak yati dijangkiti bakteria. Patutlah akak rasa badan lemah dan kepala pening sangat-sangat. Syukur atas bantuan Allah swt dan ada vitamin SHAKLEE. Jom baca info tentang tonsil.

Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri  daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdapat 3 jenis tonsil yang terdapat di rongga mulut:-

    ♣ Adenoids - tonsil yang terletak di belakang hidung
   ♣ Lingual tonsils - tonsil di belakang lidah
   ♣ Palatine tonsils - tonsil di tekak yang sedang kita perkatakan.

Apa Itu Radang Tonsil:-

♣Tisu limfoid adalah sebahagian daripada sistem kelenjar limfatik diseluruh tubuh dan kawasan usus yang boleh membengkak sekiranya ada jangkitan. Sebagai contoh kelenjar limfatik di leher, boleh membengkak sekiranya terdapat jankitan di dalam mulut misalnya. Pembengkakan ini adalah reaksi kepada jangkitan untuk menghasilkan lebih banyak sel untukmelawan penyakit.

♣Oleh itu, apabila terdapat jangkitan di dalam tekak, sebagai salah satu sistem limfatik, tonsil ini akan menjadi bengkak dan menjadi radang yang disebut tonsilitis atau radang tonsil.
♣Apakah Penyebab dan Gejala Tonsil
♣Tonsilitis boleh disebabkan oleh jangkitan virus ataupun jangkitan bakteria di dalam tekak. Jangkitan bakteria seperti streptococcus boleh menyebabkan tonsil bengkak dan bernanah. Jangkitan virus seperti Epstein Barr Virus, adenovirus atau measles boleh juga menyebabkan pembengkakan tonsil juga.

Antara Gejala Radang Tonsil:-

1. Sakit tekak yang kadang-kadang teruk
2. Tidak boleh menelan atau sakit bila menelan
3. Demam yang kadang-kadang sangat tinggi
4. Sakit kepala dan sakit-sakit badan
5. Suara garau atau hilang suara
6. Kadang-kadang ada bengkak pada leher
7. Mulut berbau busuk
8. Berdengkur waktu tidur

♣Komplikasi Radang Tonsil
Radang tonsil biasanya berlaku di dalam umur 3 tahun ke atas. Kanak-kanak berumur 2 tahun ke bawah biasanya jarang terkena tonsil ini walaupun tidak terkecuali. Paling kerap adalah berumur di dalam lingkungan 5-15 tahun.

♣Yang sering menjadi masalah kepada ibu-bapa ialah anak yang kerap demam akibat tonsilitis. Adakalanya setiap 2 bulan ibu dan bapa akan datang ke klinik kerana masalah ini. Ini melibatkan kos ubat dan masa.

♣Oleh kerana umur yang kerap terkena adalah dari golongan umur persekolahan, ada anak-anak yang terpaksa mengambil cuti panjang daripada persekolahan kerana masalah ini. Ini menyebabkan anak-anak ketinggalan di dalam mata pelajaran dan menyebabkan keputusan peperiksaan tidak beberapa memuaskan. Anak yang sering sakit akan berasa rendah diri dan pertumbuhannya juga boleh terganggu.

♣Tonsilitis kebanyakannya tidak merbahaya. Ada kes terpencil jangkitan bakteria yang menyebabkan septicaemia atau kuman yang merebak ke dalam salur darah. Ada juga yang mengaitkan jangkitan tonsil ini dengan penyakit Acute glomerulonephritis (sejenis jangkitan buah pinggang) dan rheumatic fever (penyakit bawaan sejenis bakteria yang boleh menyebabkan masalah jantung).

"Sleep apneoa" atau penyakit berhenti bernafas semasa tidur boleh disebabkan oleh pembekakan tonsil yang sangat besar sehingga mengganggu pernafasan. Biasanya ia dikaitkan dengan tidur berdengkur dan kesukaran bernafas semasa tidur.

♥♥Suplemen Shaklee Untuk Rawatan Tonsil♥♥

   ♣ Vitamin C
   ♣ Nutriferon (immune booster Shaklee)

Kak Yati juga mahu kongsikan kelebihan vit C.

VITAMIN C

Kelebihan Vitamin C Sustained Release Shaklee berbanding vitamin c jenis lain di pasaran

Vitamin C dari jenis vitamin larut air ini sebenarnya mempunyai pelbagai fungsi lain selain dari memastikan kulit cantik. Antara kepentingannya;

Bertindak sebagai barisan pertahanan sel tubuh untuk memerangi radikal bebas yang menyerang sel-sel badan  (dalam air)

-- Vitamin C menjadi barisan hadapan untuk radikal bebas yang menyerang dalam lemak. Radikal bebas ini didapati daripada asap rokok, asap kenderaan, asap dari persekitaran -- bayangkan betapa banyaknya musuh sel kita hari ini!

Meningkatkan tindakbalas imun. -- orang yang selalu rasa nak demam, sebaiknya meningkatkan pengambilan Vitamin C sama ada dari makanan atau supplemen.

Membantu mengurangkan hormon tekanan. Orang-orang yang banyak masalah, susah tidur, risau perlu memeriksa kembali diet harian. Adakah nutrien yang diperlukan tubuh dipenuhi dengan baik. Sekiranya selalu rasa tertekan, maka keperluan vitamin C juga meningkat.

Membantu masalah anemia. Anemia atau kekurangan darah (low hb) sering berlaku pada ibu mengandung yang boleh mengancam nyawa ibu dan kandungan. Vitamin C sebenarnya membantu penyerapan zat besi yang menjadi asas kepada pembentukan darah yang sempurna dan sihat. Kegagalan untuk menyerap zat besi dari makanan/supplemen akan menyebabkan anemia. Jadi, pastikan anda mengambil vitamin C secukupnya sekiranya mempunyai masalah ini.

Membantu penyembuhan luka. Vitamin C (dan vitamin lain) berfungsi sebagai pasukan penyelamat yang saling membantu untuk memastikan tubuh sentiasa dalam keadaan baik. Kekurangan salah satu nutrien akan menyebabkan ketidakseimbangan dalam badan lalu menjadikan tubuh kurang efektif.

Membantu meredakan demam/selsema.

Paling penting untuk wanita, vitamin C menjadi asas kolagen yang bertindak sebagai 'gam' untuk memegang sel-sel bersama. Bayangkan, kulit yang kendur kembali tegang setelah sel-sel ini bersatu dan tinggal berkelompok. Supaya mereka kekal berkelompok, marilah makan vitamin C banyak-banyak. hehehe.

Memandangkan betapa besarnya pengaruh dan kepentingan vitamin C, mari pilih vitamin C yang terbaik untuk kita.

Pilihan saya?

Vitamin C Sustained Release dari Shaklee. Lengkap dengan Bioflavonoid complex untuk serapan dan keberkesan optimum!

✔Kelebihan Vitamin C sustained release ini adalah:
✔Formula Sustained release (Formula mengikut pelepasan masa):
✔Setiap tablet mengandungi 500mg vitamin C, sesuai dengan RDA yang dicadangkan untuk keperluan harian. Namun, oleh kerana vitamin C mudah termusnah dan juga perlu sentiasa diambil dari semasa ke semasa, formula mengikut pelepasan masa ini amat berguna.
✔Setiap jam, 100mg vitamin akan dilepaskan dan digunakan oleh badan. Jadi, vitamin C ini mampu kekal dan beraktiviti dalam badan selama 5 jam. Sekiranya kesan segera diperlukan, contohnya kalau dah rasa hampir-hampir nak demam tapi nak elak demam, cepat-cepat telan vitamin C yang dipatah dua.
✔Rasionalnya, supaya kesemua 500mg dilepaskan serentak.

Mengandungi Bioflavonoid complex:
Ekstrak tumbuhan yang memberi warna pada tumbuhan dan juga bertindak sebagai antioksidan.
Bioflavonoid melindungi vitamin C dari teroksida dalam badan jadi vitamin C akan kekal lebih lama dan berfungsi dengan efektif. Lebih nilai untuk wang anda.

✔Selain berperanan sebagai antioksida, ia turut membantu mengekalkan kesihatan tubuh dengan menjadi agen anti-mutan, anti karsinogen, DAN anti penuaan.
Murah! Pendek kata berbaloi untuk nilai wang anda!!!

Setiap botol Vitamin C Sustained released mengandungi 180 tablet. Untuk kegunaan 6 bulan dengan kos sehari serendah 50sen! Dengan kelebihan yang ada, ia memang nilai yang berbaloi untuk dilaburkan.

Kak yati juga mahu kongsikan kebaikan nutriferon.

Kebaikan Nutriferon Shaklee

KERAP dijangkiti flu, batuk dan demam? Anda mungkin memerlukan NUTRIFERON. Nutriferon adalah produk Shaklee yang dihasilkan bertujuan untuk ‘boost’ sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

★ Apa Nutriferon ni?

Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai2 biasa.

Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

★ Apa gunanya interferon ni?

1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari. 

Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.

2. Melindungi dari influenza. 
Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.

3. Meringankan stress dan kelesuan.
Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.

★ Siapakah yang perlukan Nutriferon? 1. Mereka yang ingin kekal sihat

2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan

3. Individu yang selalu stress

4. Ibu yang menyusukan anaknya

5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif

6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak

7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)

8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma

★ Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya. Oleh itu tuan/puan, jika anda seringkali selesema dan demam, nutriferon adalah sgt sesuai utk mencegah sebelum ianya berlarutan. Lebih2 jika tuan/puan sering outstation, nutriferon memang sgt berkesan, mudah dibawa dan selamat untuk diambil.

Jom sihat dan cergas macam saya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway
Testimoni Set Menyusu Shaklee.

SUSU IBU ANGKAT.

Assalamualaikum semua..
Salam sayang dan salam kesihatan.
Kak Yati sangat suka berkongsi info tentang kesihatan dan kebaikan wanita. Bagi ibu yang bersalin normal, tiada masalah untuk mengeluarkan susu badan. Ada juga yang tidak ada susy badan tapi selalunya sebaik bayi lahir susu anda akan ada susu badan sevara semula jadi. Hebat kan?

Tapi bagai mana pula dengan ibu angkat? Ada susu badan? Hari ini akak mahu kongsikan panduan mengeluarkan susu badan bagi ibu angkat yang mempunyai mada 6 bulan sebelun c kecil lahir.

Maknanya anda akan rasai bagaimana menjadi seorang ibu yang sebenar. Bayi yang anda jaga juga akan lebih bijak, sihat dan cerdik. Mengikut kajian bayi yang menyusu susu ibu sehingga genap dua hingga tiga tahun mempunyai perkembangan otak yag cukup lengkap dan 3 kali ganda lebih cerdik dari kanak-kanak yang meminum susu fomular.

Biasanya, seorang ibu angkat membuat keputusan untuk mengambil anak angkat adalah sebelum bayi tersebut lahir. Jika mengambil anak angkat dari jabatan kebajikan masyarakat atau NGO-NGO yang menguruskan pengambilan anak angkat, biasanya mereka meminta ibu angkat memberitahu mereka tarikh si ibu angkat bersedia menimang anak angkat sebelum 'menjodohkan' ibu angkat dengan bayi yang bakal lahir. Jadi, ini memberi kelebihan kepada seorang ibu angkat untuk menyediakan diri mengeluarkan susu badan 6 bulan sebelum bayi lahir.

Bagi ibu yang mempunyai tempoh masa 6 bulan sebelum kelahiran bayi, beliau boleh memakan pil perancang (Yasmin atau Microgestin) setiap hari bersama 10mg Domperidone 4 kali sehari selama 1 minggu. Penggunaan pil perancang pada peringkat awal ini adalah bertujuan merencat penghasilan susu ibu sebagaimana proses yang berlaku di awal kehamilan.

Selepas seminggu, tingkatkan dos Domperidone kepada 20mg 4 kali sehari. Payudara akan mengalami sedikit perubahan saiz dan ini adalah normal.Terus kekalkan dos yang sama sehingga 6 minggu sebelum tarikh jangkaan bayi lahir.6 minggu sebelum bayi lahir, hentikan pengambilan pil perancang tetapi teruskan dos 20mg Domperidone 4 kali sehari. Menghentikan pil perancang pada peringkat ini akan mengurangkan aras progesteron dan meningkatkan penghasilan prolaktin pula sebagai persediaan untuk mencetuskan susu ibu.

2 minggu kemudian, ibu boleh mula mengepam setiap 3 jam. Sebaiknya gunakan pam elektrik (double pumping hospital grade breastpump) untuk mendapatkan hasil yang baik. Apabila ibu mula mengepam ibu-ibu bolehmenambah makanan penggalak susu ibu dalam nutrisi mereka seperti Fenugreek (halba) dan oat. Ibu juga harus meminum banyak air tetapi kurangkan pengambilan kopi (minuman berkafein) kerana kafein boleh mengurangkan kandungan air dalam badan.

Pada peringkat ini susu ibu sepatutnya sudah hadir tetapi dalam kuantiti yang sedikit dan warna putih yang jernih sebelum mendapat susu yang sebenar selepas beberapa hari/minggu.Sebaik bayi lahir (jika boleh) ibu boleh terus cuba menyusukan bayi pada payudara ibu. Alternatif lain yang lebih baik, ibu kandung boleh menyusukan bayinya kerana kehadiran kolostrum daripada ibu adalah makanan paling baik untuk bayi baru lahir.

Panduan Mengeluarkan Susu Badan Bagi Ibu Angkat Yang Mempunyai Masa Kurang Daripada 6 Bulan. Bukan semua ibu angkat mempunyai masa selama 6 bulan sebelum tarikh bayi dijangka lahir. Maklumlah anugerah anak angkat adalah rezeki dari Allah S.W.T yang datang kepada kita kadang-kadang tanpa diduga.Makan pil perancang (Yasmin atau Microgestin) setiap hari selama 30-60 hari bersama 20mg Domperidone 4 kali sehari. Selepas 30 hari, jika berlaku perubahan pada payudara (saiz bertambah, rasa tegang dan penuh) hentikan pengambilan pil perancang tetapi kekalkan dos Domperidone 20mg 4 kali sehari.Ibu juga boleh mula mengepam seperti panduan di atas.Ibu angkat boleh terus menyusukan bayi sebaik sahaja bayi lahir.

Kemudian terukan dengan mengambil set menyusu vitamin SHAKLEE agar susu ibu angkat semakin banyak. Berikut merupakan info set menyusu.

Set Menyusu dari SHAKLEE.
Set penyusuan dari SHAKLEE.

***MANFAAT PRODUK:

➀ALFALFA :
Mengandungi "galactogogue" yang membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim
Membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan
Mengelakkan baby dari kembung perut

➁KALSIUM/OSTEOMATRIX :Penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia
Mengelakkan risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.Mengelakkan kuantiti susu berkurang secara mendadak ketika haid

➂ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) :Membekalkan tenaga secara konsisten
Mencantikkan dan mencerahkan kulit yang tidak sekata
Menegangkan payudara
Menambah dan memekatkan susu badan
Menceria dan mengaktifkan kecerdasan mental dan fizikal
Untuk kesihatan menyeluruh kerana badan kita terdiri daripada Protein.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway
Testimoni Exzema yang makan vitamin Shaklee.
Testimoni Penghidap Gout.
Testimoni Set Bersalin Shaklee.
Testimoni ESP Shaklee.

APA ITU HEALING CRISIS @ KRISIS PENYEMBUHAN.

Assalamualaikum WBT...

Apa khabar anda hari ni? sihat? ade yang tak sihat?
Jika rasa kurang sihat kena makan vitamin shaklee tu..
kenapa ye?adakah sakit tu berpunca setelah  anda consume @ beli Shaklee's product dengan saya?

Petang Jumaat yang barakah ini kak yati curi masa tau... rindu dengan semua pembaca. Sementara dua orang puteri kak tidur, akak cepat-cepat dapat idea menulis. Penat putri akak tadi main kejar-kejar kat rumah. Habis mainan bertaburan di ruang tamu. Tapi akak gembira mereka membesar dengan sihat, riang dan gembira. Jom kita sambung lagi dan lihat testimoni pengguna shaklee kami.

Ada juga yang menyalahkan vitamin tau. Lepas makan vitamin shaklee ni saya rasa makin sakit, sakit situ, sakit sini. Bukan makin sihat tapi semakin teruk pula. Terutamanya muka yang licin tumbuh jerawat. Kepala tiba-tiba rasa sering sakit, kerap kencing, sakit belakang.

jom baca..lepas anda baca, mesti punyala anda tak salahkan saya, yela customer-customer saya semuanya baik2..kalau ade yang marah saya tu mungkin dia tak tau pasal healing crisis ni..sebab tu marah, so lepas baca ni, mesti anda tak marah-marah lagi sebab healing crisis ni adalah normal..tindak balas yang berlaku lepas kita consume supplement...

APA ITU HEALING CRISIS?

Setiap apa-apa produk atau supplement yang kita ambil biasanya akan ada Healing Crisis atau dalam bahasa Melayunya adalah Krisis Penyembuhan. Sebagai contoh, kalau kita ambik produk rawatan muka..healing crisis yang biasa berlaku adalah..makin byk keluar jerawat dalam beberapa hari menggunakan produk tersebut. ini adalah kerana biasanya cara bagaimana ubat/produk tersebut bertindak balas kepada badan kita.
Selepas mengenalpasti healing crisis ni.. jgn putus asa sbb blm nampak kesannya pada diri masing-masing. setiap individu tahap penerimaan supplement dalam badan mereka adalah berbeza. yang penting harap bersabar dan sentiasa berfikiran positif. 

Ada org yg akan alami healing crisis dan ada yg x..oleh itu jika customer mngadu itu dan ini, terangkan pada mereka tentang healing crisis atau proses pemulihan ini. Pastikan pengambilan air sehari adalah x kurang 3 liter.

Berikut merupakan soalan lazim yang costemer kak yati selalu tanya. Jom baca apa jawapan yang paling tepat.

Q:Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan? 

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan? 

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik? 

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang sintom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku. 

Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan sintom yang sama semasa krisis penyembuhan? 

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya. 

Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti: 

Tidak mengamalkannya setiap hari

Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan

Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya

Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh

Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan.

Mengalami masalah emosi

Tanda-tanda & Penyebab Krisis Pemulihan

Memahami Krisis Penyembuhan dan Petanda serta Simptom:

1) Krisis Penyembuhan Sakit kepala yang melampau
Penyebab Tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin.

2) Krisis Penyembuhan Demam, tidak cukup rehat.
Penyebab Meningkatkan metabolisma, merangsang fungsi imunisasi badan.

3) Krisis Penyembuhan Cirit-birit,meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau

Penyebab Petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa 
dalam usus besar.

4) Krisis Penyembuhan Kembung perut  Penyebab Sistem penghadaman yang lemah

5) Krisis Penyembuhan Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir 

Penyebab Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat 

6) Krisis Penyembuhan Penghasilan lendir seperti selsema, kahak  

Penyebab Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin 

7) Krisis Penyembuhan Pendarahan Hidung   Penyebab Mungkin petanda bagi kekurangan darah 

8) Krisis Penyembuhan Rasa sakit pada otot dan sendi    

Penyebab Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit 

9) Krisis Penyembuhan Peningkatan rasa sakit di sebahagian   badan yang bermasalah 

Penyebab Mempercepatkan krisis penyembuhan

10) Krisis Penyembuhan Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif
  
Penyebab Sistem saraf yang lemah 

11) Krisis Penyembuhan Kitaran haid yang tidak menentu Hormon yang tidak seimbang/ penyakit buasir perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak

12) Krisis PenyembuhanLapar, Pening  PenyebabTekanan darah rendah, anaemia 

13) Krisis PenyembuhanLoya, sembelit, tersedu    PenyebabSistem hadaman yang lemah, masalah hati 

14) Krisis Penyembuhan Edema (membengkak)   Penyebab Masalah buah pinggang.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway

Wednesday, 18 June 2014

DAFTAR KEAHLIAN ANDA SEKARANG!
VITAMIN TERBARU SHAKLEE.

BAHAYA COLASTROL

Assalamualaikum..
Kali ini kak yati mahu kongsi tentang colastrol. Orang kurus pun ada colastrol juga. Ini kan pula orang yang gemuk. Serangan jantung seringkali berkaitan dengan colastrol. Ia pembunuh senyap yang datang pada bila-bila masa.

Biasa dengar orang kurus ada kolestrol?

Hakikatnya setiap kita mempunyai dua jenis kolestrol dalam tubuh badan kita.
Paling biasa kita dengar ialah HDL atau LDL.

LDL adalah Low Density Lipid atau nama lain ialah kolestrol jahat. Ia menempel di pembuluh salur darah dan lemak ini akan mengental, mengeras dan akhirnya membentuk plak.
Situasi ini dikenali sebagai atherosklerosis. Bila plak ini menyumbat pembuluh darah jantung, maka kita akan merasakan sakit dada dan juga berisiko terkena serangan jantung.
Apabila pembuluh darah otak yang tersumbat, maka kita berisiko untuk terkena stroke.

HDL adalah bermaksud High Density Lipid iaitu dikenali juga sebagai kolestrol baik yang diperlukan oleh badan. Kolestrol baik ini mengandungi protien yang tinggi.
HDL berfungsi sebagai agen pembawa kolestrol LDL ke organ hati untuk diproses dan diturunkan kadar kolestrol jahat.Selain itu ia juga membantu agar kolestrol jahat tidak menempel pada dinding pembuluh salur darah.

Trigliserida juga sejenis kolestrol. Ia berasal dari gliserol dan asam lemak dan merupakan lemak darah yang membantu transfer jaringan lemak adiposa dan glukosa darah dari organ hati.

Trigliserida ini berperanan juga terhadap kejadian atherosklerosis. Selain risiko kejadian penyakit kardiovaskular akibat proses atherosklerosis, tingginya kadar trigliserida juga berperanan terhadap kejadian pankreatitis akut bila kadar trigliserida lebih dari 400 mg/dl.***********************************
Ramai orang mengusahakan mencari makanan yang menurunkan kadar kolestrol tetapi sesuatu yang biasa orang tertinggal ialah mengusahakan meningkatkan lemak yang baik iaitu HDL.

Apakah vitamin yang membantu meningkatkan HDL?

Paling penting ialah protien !Maka untuk supplement Shaklee, sudah pasti ESP menjadi pilihan utama dan kerana inilah ia juga hot seller !!!
Kolestrol ini mengandungi protien yang seimbang. Essential dan non essential.Vitamin paling hot dan permintaan yang berterusan!
Selain itu Omega dan Lecitin juga sangat membantu merendahkan kandungan lemak LDL di samping meningkatkan HDL.

Garlic Complex dikatakan sangat bagus untuk mencairkan darah terutama yang untuk lemak yang telah menempel di dinding salur darah dan kemudiannya mengeras membentuk plak.

GLA atau nama penuhnya Gama Linoleik Asid adalah antara vitamin utama yang membantu menurunkan kadar trigliceride. Selain vitamin E complex dan CoQ Health Plus..

Selain itu vitamin antioksidan yang penting juga termasuklah vitamin C , Nutriferon dan Vivix. Ia membantu agar pembuluh darah tidak mengeras dan rosak sebaliknya menjadi pendiding supaya sentiasa anjal dan tidak mudah pecah.

Walau bagaimana pun perlu diingat pengambilan supplement perlu bersama makanan utama. Maka pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan air masak yang mencukupi sangat penting dalam membantu penyerapan nutrien dengan lebih baik.
Senaman dan aktiviti riadah juga perlu diambil berat agar jantung dapat mengepam darah dengan lebih baik selain membantu melancarkan sistem pertahanan tubuh.Jom kita usaha perbaiki kesihatan jantung dan tubuh kita. Hargailah sihat sebelum sakit.

Namun begitu anda tidak perlu risau lagi kerana Shaklee telah mengeluarkan vitamin terbaru yang mampu mengawal kolestrol jahat dalam badan.

KHASIAT/KELEBIHAN PHYTOCOL-ST -

Apakah Kolesterol Tinggi???

Kolesterol adalah bermaksud sejenis sterol yang muncul dalam aliran darah sebagai lemak. Apabila molekul hidrogen dan oksigen mula bergabung bersama-sama , mereka menjadi satu lemak yang dipanggil lipid. Jika tidak dirawat , lipid ini boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius dan mengancam nyawa manusia

Terdapat tiga jenis utama kepadatan lipoprotein dan ada termasuk kepadatan rendah (LDL ) yang sering menjadi punca utama penyakit koronari jantung, ketumpatan tinggi ( HDL) , dan ketumpatan perantaraan ( IDL ).

★Tanda-tanda dan Gejala kolesterol Tinggi

★Apabila kolesterol tidak dikawal, akhirnya dia akan menjadi plak di dinding arteri manusia .

Jika tidak dirawat, mengancam nyawa masalah kesihatan yang boleh menjadi isu.

Berikut adakah tanda-tanda kolesterol tinggi jika tidak dirawat segera ;
• Masalah Pernafasan
• Sakit dada
• Pening
• Denyutan jantung yang tidak tetap
• Loya dan muntah-muntah
• Kebimbangan melampau
• Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
• Berpeluh dingin

★Rawatan yang boleh dilakukan

★Gaya hidup yang sihat bukan sahaja dapat membantu untuk merawat kolesterol tinggi, tetapi ia juga boleh membantu untuk mencegah pembentukan berbahaya plak dalam arteri

• Senaman yang kerap
• Elakkan makanan yang tinggi lemak tepu
• Had pengambilan alkohol
• Berhenti merokok
• Diet yang sihat yang kaya dengan bijirin penuh, dan serat semula jadi
• 6-8 jam tidur satu malam
• Mengambil PHYTOCOL

Shaklee★Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee★

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari.

PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL

★Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee★

FitosterolRumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirinMembekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajianMembekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimana Fitosterol bertindakDengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.
Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway