Friday, 6 June 2014

DAFTAR KEAHLIAN SHAKLEE.
Set Jantung Memang baik untuk buang Colastrol dalam badan.
MEMBAKAR LEMAK TEPU DALAM BADAN.
Membakar lemak tepu dalam badan. Baik untuk darah tinggi tau..
160 biji dalam sebotol.
120 biji dalam sebotol

COLASTROL PEMBENUH SENYAP.

Assalamualaikum..
Zaman ini kita hidup dalam keadaan mengejar masa. Adakah anda seorang yang bekerjaya? Jika suri rumah pun kadang-kadang makan kat luar. Inikan pula anda yang bekerjaya. Pastinya makanan kat luar menjadi santapan anda satu family.

Namun begitu, adakah anda prihatin terhadap kesihatan keluarga anda? Berapa RM yang anda belanjakan untuk kesihatan anda?

Anda yang kurus rasa sihat ke? Orang kurus belum pasti sihat kerana colastrol tidak mengenal si kurus atau si tembam. Malam ini kak yati nak kongsi vitamin yang baik untuk antioksida.

Jom jadi sihat macam kami.

JUMAAT
9.00 MALAM
6hb 6 2015

Colastrol & vit
Vitamin dan Kolestrol?

Biasa dengar orang kurus ada kolestrol?
Hakikatnya setiap kita mempunyai dua jenis kolestrol dalam tubuh badan kita.
Paling biasa kita dengar ialah HDL atau LDL.

LDL adalah Low Density Lipid atau nama lain ialah kolestrol jahat. Ia menempel di pembuluh salur darah dan lemak ini akan mengental, mengeras dan akhirnya membentuk plak.
Situasi ini dikenali sebagai atherosklerosis. Bila plak ini menyumbat pembuluh darah jantung, maka kita akan merasakan sakit dada dan juga berisiko terkena serangan jantung.
Apabila pembuluh darah otak yang tersumbat, maka kita berisiko untuk terkena stroke.

HDL adalah bermaksud High Density Lipid iaitu dikenali juga sebagai kolestrol baik yang diperlukan oleh badan. Kolestrol baik ini mengandungi protien yang tinggi.

HDL berfungsi sebagai agen pembawa kolestrol LDL ke organ hati untuk diproses dan diturunkan kadar kolestrol jahat.Selain itu ia juga membantu agar kolestrol jahat tidak menempel pada dinding pembuluh salur darah.

Trigliserida juga sejenis kolestrol. Ia berasal dari gliserol dan asam lemak dan merupakan lemak darah yang membantu transfer jaringan lemak adiposa dan glukosa darah dari organ hati.
Trigliserida ini berperanan juga terhadap kejadian atherosklerosis. Selain risiko kejadian penyakit kardiovaskular akibat proses atherosklerosis, tingginya kadar trigliserida juga berperanan terhadap kejadian pankreatitis akut bila kadar trigliserida lebih dari 400 mg/dl.***********************************
Ramai orang mengusahakan mencari makanan yang menurunkan kadar kolestrol tetapi sesuatu yang biasa orang tertinggal ialah mengusahakan meningkatkan lemak yang baik iaitu HDL.

Apakah vitamin yang membantu meningkatkan HDL?

Paling penting ialah protien !Maka untuk supplement Shaklee, sudah pasti ESP menjadi pilihan utama dan kerana inilah ia juga hot seller !!!
Kolestrol ini mengandungi protien yang seimbang. Essential dan non essential.Vitamin paling hot dan permintaan yang berterusan!
Selain itu Omega dan Lecitin juga sangat membantu merendahkan kandungan lemak LDL di samping meningkatkan HDL.

Garlic Complex dikatakan sangat bagus untuk mencairkan darah terutama yang untuk lemak yang telah menempel di dinding salur darah dan kemudiannya mengeras membentuk plak.

GLA atau nama penuhnya Gama Linoleik Asid adalah antara vitamin utama yang membantu menurunkan kadar trigliceride.

Selain vitamin E complex dan CoQ Health Plus..

Selain itu vitamin antioksidan yang penting juga termasuklah vitamin C , Nutriferon dan Vivix. Ia membantu agar pembuluh darah tidak mengeras dan rosak sebaliknya menjadi pendiding supaya sentiasa anjal dan tidak mudah pecah.

Walau bagaimana pun perlu diingat pengambilan supplement perlu bersama makanan utama. Maka pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan air masak yang mencukupi sangat penting dalam membantu penyerapan nutrien dengan lebih baik.
Senaman dan aktiviti riadah juga perlu diambil berat agar jantung dapat mengepam darah dengan lebih baik selain membantu melancarkan sistem pertahanan tubuh.Jom kita usaha perbaiki kesihatan jantung dan tubuh kita. Hargailah sihat sebelum sakit.

CARA ORDER:
===========
 Call/ SMS/WhatsApp/ ke0133972486

CEO www.facebook.com/vitaminsno1

Perunding Vitamin Terbaik Anda :  

EXTRA bonus nya lagi kalau anda mendaftar dengan saya, in sya allah anda akan didedahkan dengan rahsia kejayaan team kami..
JOM SERTAI Group Saya sekarang juga!!
=========================================
✆ NAK DAFTAR? Sila Sms/Whatsupp ke 0133972486 SEKARANG JUGA!!! 1 malaysia pon boleh...Orang Sabah, Sarawak, Semenanjung...semuanya ada dlm grup saya..Apa tunggu lagi....!!!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm....Hubungi Saya Segera :

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
~~~Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡Noor hayati Adam
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 948395]
♡♡ Contact No : 0133972486
♡♡ Email : vitaminsno1.gnor@gmail.com

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia

Jemput jalan2 ke kedai on lain kami
Blog:

http://vitaminsno1.blogspot.com


Posted via Blogaway

Tagged:

0 comments: